Sanovnik baba – Šta znači sanjati babu?

Baba ili baka oduvek je igrala veoma važnu ulogu u svačijem životu, kako u svojoj porodici, tako i u čitavoj zajednici i društvu kome pripada. Stare žene, bake, povezuju se sa pojmovima mudrosti, iskustva i velikog znanja.

Bake pričaju priče o stvarima daleko van poimanja mladom čoveku i pomažu mu da pronađe svoj sudbinski put. Neretko su upravo babe bile te koje se bave čudesnim magijskim i religijskim praksama; proročice budućih vremena i tumači raznih fenomena. Njihova mudrost proističe iz godina iskustva, iz svega onoga što su tokom života videle, čule i naučile.

Baba je često omiljeni član porodice deci, odnosno unučićima. Ona je simbol podrške, zaštite, porodične harmonije i blagostanja. Bake su uvek cenjene i od njih se traži savet po mnogim pitanjima koja se tiču porodice, ali i života uopšte. Bake pružaju utočište, utehu i nežnost. Pojam starice se izjednačava sa pojmom majke i njenih zaštitničkih, urođenih instikata. Baba je takođe majka, a njena majčinska simbolika je zapravo još snažnija.

Sanovnik sanjarica tumačenje sna– Šta znači sanjati babu?

Baba, odnosno baka, jeste arhetipski simbol mudre starice te zato i u snu može da predstavlja otelotvorenje nečije mudrosti, velikog znanja, iskustva i bogatstva uma.

Takođe je i personifikacija simbola majke zaštitnice i u tom smislu predstavlja simbol zaštite, utočišta, nege i bezuslovne ljubavi. Sanjati babu može da znači više stvari. U snu, ona može da simbolizuje i nečiju intuiciju, te podsećanje na sposobnost da se donesu bolje odluke u nekim situacijama, upravo zato što osoba ima bogato iskustvo i znanje o nečemu. Videti babu u snu može da upućuje na postojanje takve intuicije i mudro donošenje odluka.

Sa druge strane, baba u snu može da znači i da je neko drugi mudriji i iskusniji od snevača, odnosno da je osoba koja sanja pasivna u nekim životnim oblastima i dopušta da je drugi vode ili utiču na njen životni put.

Sanjati svoju babu – Kada osoba sanja svoju babu, to može da označava neku predstojeću porodičnu radost, pre svega ako je san prijatan i ako je osoba u lepom odnosu sa svojom bakom. Baba u snu predstavlja simbol porodične harmonije, pa tako može da bude i predznak srećnog događaja u tom smislu, poput nečijeg venčanja, rođenja deteta i sličnih porodičnih radosnih dešavanja.

Sanjati tuđu babu – Kada osoba sanja nečiju babu, takav san je suprotan prethodnom. On označava porodične nesuglasice, svađu i ljutnju. Pošto je baba i simbol nekoga ko ima mnogo više životnog iskustva zbog kojeg se ceni, često ovakav san označava i nemoć osobe koja sanja u sukobu sa drugim članom porodice ili njeno osećanje da mu nije dorasla na izvestan način- Ponekad označava i potisnuto porodično nezadovoljstvo ili ljutnju usmerenu ka članu porodice.

Pokojna baba – Kada osoba u snu vidi pokojnu babu ili babu na odru, takav san simbolizuje neispunjena obećanja. On je refleksija griže savesti i ličnog nezadovoljstva zbog obećanja koja je osoba zanemarila, koja je zaboravila ili nije ispunila iz nekog drugog razloga. To se posebno odnosi na neopštovanje neke starije osobe. Takođe, takav san implicira na propuštene prilike za kojima osoba žali ili nešto što je loše učinjeno i ne može da se ispravi ili opravda.

Sponzorisano:
Loading...