Sanovnik delfin – Šta znači sanjati delfina?

Delfini su predivna i zadivljujuća stvorenja. Delfini su naveliko obožavani i cenjeni u raznim kulturama, a poistovećuju se sa visokim kvalitetima i čistotom duše. Delfin se smatra veoma inteligentnim bićem, gracioznom, nežnom, ali i moćnom životinjom. U nekim tradicijama se delfin smatra vladarom riba i vodenog sveta, mada po svojoj prirodi ne pripada porodici riba.

Delfinu se često simbolički pripisuju kraljevske osobine, ali se ne smatra dominantnim i zahtevnim vladarom. Za delfina se vezuju pojmovi darežljivosti, spokoja, zajedništva, moći, mudrosti i harmonije.

Razigrani delfin je i simbol veselosti i bezbrižnosti, ali uvek povezan sa inteligencijom i gracioznoću. Delfini su veoma posvećeni svojoj zajednici, te su često motiv koji označava harmoniju, sklad, prijateljstvo i vernost. Delfin predstavlja i čistotu srca i duše, biće koje je neukaljano ovozemaljskim gresima i koje nije podložnu uticaju zla.

Delfini imaju čudesna i lepa značenja i u antičkim mitovima. U Staroj Grčkoj delfini prenose duše mrtvih ka ostrvu blagoslovenih, a delfin je takođe i veran saputnik prelepih božanstava Apolona i Afrodite. Delfin je povezan i sa simbolikom sunca i meseca.

Sanovnik sanjarica tumačenje sna – Šta znači sanjati delfina?

Kako je delfin univerzalno pozitivan simbol, koji predstavlja gracioznost, inteligenciju, odmerenu moć, harmoniju i nežnost, tako je i u snovima obično protumačen kao pozitivan i srećan predznak. Delfin u snu simbolizuje duhovnost, spiritualno istraživanje sopstvene duše, zvezdu vodilju, sticanje mudrosti, iskustva i poverenja.

Snovi o delfinima su inspirativni i podstiču na um na razvijanje svojih kapaciteta. Kao glasnici nama nepoznatih dimenzija, delfini u snu mogu da predstavljaju sponu naše svesti i podsvesti, odnosno korak ka bližem poimanju sopstvene duše.

Videti delfina – Kada osoba u snu vidi delfina ili delfine kako plivaju, to znači da se ona nalazi na putu duhovnog uzdizanja i otkrivanja sopstvene duše i ličnosti. Delfini u snu označavaju spiritualni, mentalni i emotivno razvoj. Videti delfine u snu znači biti spreman na otkrivanje novih stvari, te pozitivan pristup životu u volju za upoznavanjem sebe i sveta oko nas.

Jahati delfina – Kada osoba u snu jaše delfina, to simbolizuje njenu avanturističku prirodu i želju za napredovanjem, u emotivnom i mentalnom smislu. To znači i da je osoba otvorena ka novim mogućnostima, da ima harmoničan odnos prema okruženju i da joj nije teško u socijalnim situacijama. Jahati delfina u snu simbolizuje i nečiji optimizam i vedru prirodu.

Uhvatiti delfina – Ukoliko osoba u snu uhvati delfina, to znači da joj u životu nedostaju trenuci zabave i uživanja, odnosno da je nešto u stvarnosti sprečava da se prepusti lepim stvarima u životu. Uhvaćeni delfin je simbol veselja, harmonije, druženja i deljenja sa drugima. Takav san može da inspiriše osobu da preispita svoje emocije i svoja ponašanja, odnosno da promisli o tome šta je sprečava da se opusti ili zabavlja sa drugim ljudima.

Umirući delfin – Videti u snu delfina koji umire ili mrtvog delfina označava osećanje očaja i bespomoćnosti. Takav san može da bude refleksija emocije stvarne tuge vezane za gubitak nekoga ili nečega, ali pre svega za lični osećaj nepotpunosti i samosažaljenje. Takođe, san o umirućem delfinu upućuje na ‘smrt’ veza sa drugim ljudima, otuđenje, udaljavanje i osećaj isključenosti.

Sponzorisano:
Loading...