Sanovnik dete – Šta znači sanjati decu?

Snovi o detetu su dosta česti i u većini slučajeva imaju pozitivnu simboliku. Dete u snu je uglavnom simbol čistote, iskrenosti, ali i potisnutih želja i nadanja. Ponekad ovi snovi mogu da budu i odraz vaše želje da se bar na momenat vratite u detinjstvo kada ste se osećali zaštićeno i bezbrižno.

U ovom članku ćemo vam reći nešto više o snovima u kojima je dete glavni motiv. Značenje ovih snova zavisi ne samo od toga na koji način sanjate dete, nego i od mnoštva drugih detalja. Postoje razne okolnosti u kojima se dete može sanjati. Značenje vašeg sna zavisi od toga da li ste sanjali svoje ili tuđe dete, kao i od mnoštva drugih okolnosti.

Kako biste pravilno protumačili svoj san o detetu i videli kakvu vam poruku nosi, najbolje bi bilo da pokušate da se setite što više detalja vezanih za vaš san. Samo tako ćete moći da otkrijete njegovu pravu simboliku. U nastavku možete videti neke od najčešćih snova o detetu i njihovo značenje.

Tumačenje sna – Šta znači sanjati dete ili decu?

Sanjati svoje sopstveno dete. Ako ste sanjali svoje sopstveno dete, onda značenje tog sna zavisi od toga da li zaista u realnom životu imate dete. Ako ste u snu videli svoje sopstveno dete, onda je to samo znak da se brinete za vaše dete i da se ta vaša briga reflektovala i u snu.

Ako ste sanjali da imate dete, a zapravo u realnom životu još uvek niste roditelj, onda je to znak da vi čeznete za tim da dobijete dete u bliskoj budućnosti.

Sanjati nečije tuđe dete. Ako ste u snu videli dete koje nije vaše, to je dobar znak. Ovaj san ukazuje na to da ćete u narednom periodu doživeti mnogo lepih stvari i da ćete biti jako srećni i zadovoljni. Moguće je i da ćete čuti neke lepe vesti koje će vas jako obradovati.

Sanjati da ne možete da pomognete svom detetu. Ukoliko ste sanjali da je vaše dete u nevolji a da vi niste u stanju da mu pomognete, onda takav san odražava vašu sopstvenu brigu da li ste dobar roditelj svom detetu. Naime, vi mislite da ne pružate svom detetu dovoljno ljubavi i pažnje.

Sanjati da se borite sa detetom. Bez obzira da li ste u snu videli kako se borite sa svojim ili sa tuđim detetom, taj san se gotovo uvek odnosi na vaše potisnute detinjaste emocije. Takođe, ovaj san može da simboliše i osobu koja vam je jako bitna u životu, a koja se ponaša veoma detinjasto.

Sanjati kako ste zaboravili dete. Ukoliko ste u vašem snu videli kako ste zaboravili svoje dete na nekom mestu, onda taj san ukazuje na to da ste vi pod velikim pritiskom i da imate previše obaveza. Jako ste opterećeni i zato bi trebalo da se malo više posvetite sebi i svom opuštanju.

Sanjati kako ste razdvojeni od svog deteta. Ako ste u snu videli kako ste razdvojeni od svog deteta onda je to loš znak. Naime, vi nećete imati uspeha u narednom periodu i nećete uspeti da ostvarite cilj u koji ste uložili jako puno vremena i truda.

Sanjati da je vaše odraslo dete malo. Ovakvi snovi su dosta česti i ukazuju na to da će vaša deca za vas uvek ostati mala, bez obzira koliko godina imaju. Vi ćete uvek imati potrebu da ih zaštitite i da vodite glavnu reč.

Sanjati kako ste izgubili dete. Ako ste sanjali kako ste izgubili dete, taj san može biti jako stresan i uznemirujući za vas. Da li ste se ikada zapitali šta ovaj san zapravo znači? Naime, san u kojem gubite sopstveno dete ukazuje na to da vi polako gubite nadu da će se neke stvari u vašem životu promeniti. Ovakav san može da ukazuje i na to da ništa ne ide po planu i da razmišljate da odustanete od svog cilja.

Sanjati da ste vi dete. Ukoliko ste u snu videli sebe u ulozi deteta, onda taj san odražava vašu želju da ponovo osetite toplinu i bezbrižnost koje ste imali u detinjstvu. Takođe, moguće je da se u vama skriva pravo dete i da imate potrebu nekada tako i da se ponašate. Vi se potpuno iskreno upuštate u sve što radite i ponekad ne možete da budete toliko ozbiljni i proračunati kao što se od vas možda očekuje.

Sponzorisano:
Loading...