Sanovnik dlake – Šta znači sanjati dlake?

Dlake su simbol seksualnosti i seksualne privlačnosti, ljudskih iskonskih poriva, strasti, požude, moći i zdravlja. Ljudska kosa je, recimo, povezivana sa pojmovima moći, raskoši, luksuza i lepote, a dlake na ljudskom telu mogu i da znače i da poruče puno toga. One su vrsta zaostatka iz davnih vremena, kada se ljudsko biće vodilo prirodnim nagonima; one imaju veoma važnu ulogu u seksualnosti ljudskih bića, njihovom privlačenju i opstanku ljudske vrste.

Dlake su i simbol snage i muževnosti. Način na koji muškarac uređuje bradu i brkove može da govori puno o njegovom položaju u društvu, dok istovremeno asocira na snagu njegove muževne snage i slično.

Dlake na ljudskom telu povezujemo i pojmovima veštine zavođenja i lepotom. Briga o maljama na telu je jedan od najtipičnijih oblika ponašanja modernog čoveka, počev od njegove kose, preko vidljivih malja na telu, do malja intimne zone.

Iako nauka ne može sa sigurnošću da objasni zašto ljudi imaju dlake, neka objašnjenja kažu da su one zaostatak iz čovekove praistorije, kada su one služile da greju, kao što služe životinjama, ali i da prenose polne hormone na osnovu kojih su se dve jedinke raspoznavale i seksualno privlačile. Otuda je i simbolika dlaka najviše vezana za seksualnost.

Sanovnik sanjarica tumačenje sna – Šta znači sanjati dlake?

Dlake u snovima takođe imaju najviše veze sa poimanjem sopstvene seksualnosti i sopstvenog tela. One su nešto intimno, te u različitim kontekstima u snu mogu da simbolizuju više stvari.

Takođe, tumačenje viđenja dlaka u snu se menja u odnosu na to da li ih sanja osoba ženskog ili muškog pola.

Dlake na ženskom telu – Kada osoba sanja dlake na svom telu, tumačenje zavisi najpre od njenog pola. Kada ženska osoba sanja dlake na sopstvenom telu, to označava njenu potrebu da vodi računa o svom izgledu i kako će delovati drugim ljudima, prevashodno u seksualnom smislu. Može da znači i da je preopterećena sopstvenim fizičkim izgledom. Takođe, takav san može da ukazuje i na to da žena postavlja previsoke kriterijume u pogledu sopstvenog tela i fizičke pojave ili da je nezadovoljna i previše kritična prema sopstvenom telu.

Dlake na muškom telu – Kada muškarac ima san vezan za dlake na sopstvenom telu, to može da bude refleksija njegovog samopouzdanja i svesnosti o sopstvenom izgledu i privlačnosti. Takav san znači da je muškarac siguran u svoju muževnost i sposobnost zavođenja.

Dlake na tuđem telu – Kada osoba sanja dlake na tuđem telu, takav san se smatra pozitivnim predznakom, posebno u pogledu nekog odnosa sa osobom suprotnog pola. U ovom slučaju nije važno da li je u pitanju muškarac ili žena.

Dlake u hrani – Kada osoba sanja dlake u svom obroku ili u ustima, budući da takva pojava i na javi izaziva gađenje i odbojnost, tako i san poručuje nešto o mogućim neprijatnostima ili o nekoj neugodnosti koju je osoba nedavno doživela na javi. Takođe može da bude i predznak sukoba sa nekom osobom koja nam se ne dopada i čije neprijatno prisustvo već dugo tolerišemo.

Opale dlake – San u kome osoba vidi opale dlake bilo kojeg porekla obično je dobar znak. On ukazuje na nove prilike i šanse, budući da predstavlja ilustraciju promene kroz koju neko prolazi, poput menjanja dlake, odnosno linjanja.

Sponzorisano:
Loading...