Sanovnik haljina – Šta znači sanjati haljinu?

Haljina je simbol ženstvenosti, stila i nege, nežnosti, ženske delikatnosti i lepote u bilo kom životnom dobu. Haljina je odeća prave dame, žene koja ume da nosi i pokaže svoju ženstvenu stranu na pravi način. Haljina je i simbol zavođenja, ljubavi, romantike i fatalne privlačnosti.

Oblik, kroj, materijal od kojeg je haljina napravljena, njena dekoracija i boja govore puno toga o ženi koja je nosi. Haljina je i izraz luksuza, svečanosti i posebnosti, te tako sva važna društvena dešavanja iziskuju neku posebnu vrstu haljine.

Paleta boja, raskošni materijali i ukrasi čine jednu haljinu posebnom. Za koju god priliku da je namenjena, haljina se uvek vezuje za simboliku ženstvenosti i ženske lepote.

Lepa haljina naglašava lepotu ženskog tela i poručuje svetu puno toga o ženi koja je nosi. Simbolika haljina varira u različitim kulturama širom sveta, u odnosu na njen izgled i namenu, no oduvek je smatrana univerzalnim simbolom ženskog roda.

Sanovnik sanjarica tumačenje sna – Šta znači sanjati haljinu?

Haljina se i u snovima uglavnom vezuje za pojam ženstvenosti i ženski aspekt ličnosti, no u zavisnosti od samog izgleda haljine, njene boje i konteksta, ona može da pruži i druge informacije.

Takođe, haljina u snu obično ima veze sa seksualnošću osobe koja sanja, odnosno sa načinom na koji ona sama percipira sopstvenu seksualnost, ali i time kako drugi ljudi doživljavaju tu osobu.

Sa druge strane, haljina u snu može da reflektuje i potrebu za prikrivanjem sopstvenih osećanja ili nevoljnosti da se iskažu pojedine misli.

Nositi haljinu – Kada osoba u snu nosi haljinu, to može da se tumači na više načina, zavisno od pola snevača. Kada ženska osoba sanja da nosi haljinu, to označava njenu naglašenu potrebu da pokaže svoju ženstvenost ili njenu želju da zavede i opčini. Alternativno, može da znači i da žena želi da sakrije neki aspekt svoje ličnosti ili se plaši da iskaže emocije u stvarnosti. Kad muškarac sanja da nosi haljinu, to može da označava njegovo upoznavanje sa nežnijom stranom sopstvene ličnosti, ali i strahom da sebe na taj način prikaže u stvarnosti.

Dužina i veličina haljine – Tumačenje sna o haljini može da zavisi od toga kako sama haljina izgleda i da li odgovara osobi koja je nosi. Dužina haljine može da upućuje na to koliko su joj važne tajne ili emocije koje želi da sakrije. Veličina haljine govori nešto o njenom ličnom doživljaju situacije u kojoj se nalazi. Preuska haljina označava nelagodnost i osećaj sputanosti u trenutnoj situaciji na javi, odnosno donošenje nepromišljenih odluka, bez prethodnog procenjivanja situacije. Prevelika haljina označava previše opuštenosti i ležernosti u donošenju važnih odluka, ali i nespremnosti da se učine važni životni koraci.

Crna haljina – Crna haljina se povezuje sa simbolikom smrti, tamom i mrakom, u našem okruženju. Tako i u snu nošenje crne haljine može da bude refleksija negativnih misli koje opterećuju osobu na javi. Sa druge strane, ona može da bude i posredan način osobe da upozna mističnu i do tada skrivenu stranu svoje ličnosti.

Bela haljina – Bela haljina je univerzalan simbol nevinosti i čistote u zapadnjačkom svetu, pa tako može da označava nove početke i blistavu budućnost. Takođe može da se poveže i sa snovima o venčanici. Alternativno, nošenje bele haljine u snu može da reflektuje potrebu osobe da na nekoga ostavi dobar utisak ili popravi pogrešno formiranu sliku o sebi.

Sponzorisano:
Loading...