Sanovnik krevet – Šta znači sanjati krevet?

Krevet je mesto na koje odlazimo da se odmorimo, smirimo i pripremimo telo za sledeći dan. Krevet je takođe i mesto vezano za strast, seksualnost i intimu.

U njenu spavamo, sanjamo ili razmenjujemo nežnosti sa partnerom. Simbolika kreveta je vezana za intimu, spokoj i mir, kao i seksualnost, rođenje i reprodukciju uopšte. Naravno, krevet može da bude i simbolički pokazatelj nečijeg preimućstva i načina života.

Način na koji je krevet izrađen takođe je simbolička oznaka nečijeg života. Mekani, veliki krevet, bogate posteljine od najfinijih i skupocenih materijala jeste simbol lagodnog života, hedonizma i uživanja. Asketski, siromašan i tvrd krevet takođe je oznaka nečijeg odnosa prema životu. Takav krevet može da govori o osobi čiji je krevet o njenoj skromnosti ili doživljaju ovozemaljskih užitaka kao nepotrebnih.

Način na koji ljudi uređuju i održavaju krevet reflektuje i način na koji se odnose prema životu, ali i samim sebi, budući da je krevet jedno od najintimnijih mesta u nečijoj kući.

Sanovnik sanjarica tumačenje sna – Šta znači sanjati krevet?

Krevet u snu predstavlja nečiju intimu i doživljaj ili otkrivanje sopstvene seksualnosti. Kao mesto na koje čovek odlazi da pronađe mir, spokoj i odmori se, krevet u snu može da odražava i nečiji osećaj sigurnosti i opuštenosti u životu.

Takođe, kao važan element svačije kuće, sanjanje kreveta simbolizuje i komfor, uživanje i porodičnu stabilnost i mir. Alternativno, može da znači i da osobi koja sanja upravo nedostaje takvo okruženje, odnosno da žudi za porodičnom bliskošću, mirom, odmorom i utehom.

Sopstveni krevet – Kada osoba sanja svoj krevet, san može da se protumači kao potreba da osobe da pronađe mir i spokoj, ali i da dođe u dodir sa sopstvenom seksualnošću i intimom. Takođe može da označava i uspešan ishod nekog važnog projekta ili konačno pomirenje sa određenom životnom situacijom. Ako je krevet spremljen, to označava sigurnost, a ukoliko je razmešten i neuredan, to znači da osoba strahuje od otkrivanja nekih aspekata sopstvene ličnosti ili nesigurnost u pogledu sopstvene seksualnosti.

Prljav krevet – Sanjanje prljavog ili oštećenog kreveta ukazuje na bolest i loš je predznak. Takav san može da znači i da osoba zanemaruje sopstvenu seksualnost ili se plaši intimnosti sa drugom osobom. Takav san odražava njenu odbojnost da se u intimnom smislu približi nekoj osobi, odnosno oseća se ranjivom ili nije sigurna u sopstvenu seksualnu sposobnost. Neuredan krevet takođe ukazuje na potisnutu sumnju i nepoverenje u neku osobu.

Deliti krevet sa nekim – Kada osoba sanja da je sa nekim u krevetu, to može da reflektuje njenu potrebu za intimnim upoznavanjem druge osobe ili prostu refleksiju njenog uživanja u realnom životu. Ponekad se tumači i kao dobar predznak za skorašnji intimni susret i uživanje sa sadašnjim ili budućim partnerom, kao i moguću ljubavnu avanturu.

Prazan krevet – Prazan krevet u snu simbolizuje svesnu ili nesvesnu emociju tuge, osećaj usamljenosti ili nezadovoljstva trenutnom životnom situacijom, posebnu u smislu ljubavnog života ili drugog odnosa sa drugim ljudima. Prazan krevet u snu predstavlja i moguće ili već prisutno razočarenje, osećaj otuđenosti i frustracije.  San o praznom krevetu može da reflektuje i nečiji osećaj zapostavljenosti od strane drugih osoba, posebno ljubavnog partnera ili jako bliskih ljudi.

Sponzorisano:
Loading...