Sanovnik ljubljenje – Šta znači sanjati ljubljenje?

Poljubac i ljublljenje su univerzalni simboli ljubavi. Postoje različite vrste poljubaca, ali svi oni imaju slično značenje; ljubljenje jeste iskazivanje privrženosti i naklonosti nekoj osobi. Ljubljenje je važan drušveni čin; ono je način da se pokažu poštovanje, strast, ljubav, obožavanje i ostala pozitivna osećanja ili stanja vezana za druge ljude.

U različitim kulturama, ljubljenje se odvija na razne načine. Na primer, poljubac u obraz je jedan od najsnažnijih simbola prijateljstva. U zavisnosti od sredine u kojoj se prijateljsko ljudbljenje odvija, zavisi da li će se osobe poljubiti jednom ili nekoliko puta, da li se poljubac dešava pri upoznavanju ili pozdravljanju i tako dalje.

Simbolika ljubljenja

Budući da je simbolika ljubljenja kao pozitivnog čina naklonosti prema drugim ljudima uopšteno, ali se praksa ljubljenja drugačije poima u raznim kulturama, često dolazi do zabune i nerazumevanja u pogledu samog čina ljubljenja. Na primer, negde je običaj da se ljudi poljube u obraz kada se tek upoznaju, a negde je znak poštovanja poljubac tri puta u obraz, kao recimo, u napim krajevima.

Sa druge strane, romantično ljubljenje takođe je i kulturološki obojeno. Poljubac između mogućih partnera je uvek pun simbolike. Evropski bonton, na primer, poljubac u žensku ruku smatra lepim muškim gestom u smislu iskazivanja i poštovanja i komplimeta ženskoj osobi. Poljubac u vrat jasno implicira požudu i čežnju.

Poljubac u usne je veoma intiman čin i jedan od najsnažnijih simbola jedinstva i harmonije zaljubljenog para. Ipak, u nekim kulturama je poljubac u usne rezervisan i za članove porodice i prijatelje.

U ranija vremena, u nekim zajednicama je čin poljupca u usne bio jedan od najvećih simbola poštovanja dve uticajne ličnosti, akt bratimljenja, saveza i tako dalje. Mistični simbolizam poljupca ponekad označava i izdaju, kao u jednom od najpoznatijih takvih motiva na svetu, Judinog poljupca Isusa, pre čina izdaje. Ljubljenje je odavno imalo seksualnu konotaciju i često je korišćeno kao poetski motiv, koji predstavlja žudnju, želju i romansu.

Tumačenje sna – Šta znači sanjati ljubljenje?

Kao što i u stvarnosti ljubljenje ima razna značenja, u snu se takođe može protumačiti na više načina. Uopšteno, poljubac može da bude simbol ponovnog rođenja, transformacije i novog životnog puta, budući da se često simbolički doživljava i kao čin udisanja životne energije putem usana. No, tumačenje snova o ljubljenju obično je povezano sa emocijama.

Ljubljenje u snu simbolizuje harmoniju, spokoj, ljubav i smirenost. Takvi snovi reflektuju stvarnu želju osobe za pažnjom i ljubavlju ili projektuju snažnu emociju ljubavi koju osoba doživljava i u budnom stanju. U mnoigim slučajevima, snovi o ljubljenju ukazuju na iščekivanje stvarnog poljupca sa nekom osobom, a nekada mogu da budu i njegov predznak.

Ljubljenje u snu često znači i da osoba možda treba da iskusi malo više romantike u realnom životu ili da se prepusti oećanjima. Možda osoba potiskuje svoju ljubav ili želju prema nekome, a oni se reflektuju u njenom snu. Takav san može i da motiviše osobu da nešto učini po tom pitanju.

Videti ljubljenje – Ukoliko osoba sanja da vidi druge ljude kako se ljube, to može da znači da se u realnosti previše upliće u nečiji privatan život ili odnose. To može da znači da bi osoba trebalo da drugima ostavi više prostora, posebno u smislu romantičnog i intimnog života.

Nagoveštaj poljupca – Ako osoba sanja da nekoga treba da poljubi ili se san završava tako što izgleda kao da će doći do poljupca, to može da ukazuje na osećanje nesigurnosti u vezi sa time kako vas ta druga osoba doživljava, posebno ako je u pitanju neko ko vam se dopada i za kime čeznete. To takođe može da znači da želite vezu sa nekim, ali niste sigurni kako da se postavite i ostvarite svoju želju.

Poljubac sa osobom istog pola – Ukoliko neko sanja da se ljubi sa osobom istog pola, to nema nikakve veze sa homoseksualnošću, bez obzira na njeno seksualno opredeljenje. Takav san je san o samospoznaji; on znači da je osoba u stanju da prihvati sebe ili da poima sopstvenu muževnost ili ženstvenost. Ako neko sanja da ljubi samog sebe, to je tako san o samoprihvatanju i samoljublju, u pozitivnom smislu. Takav san znači da ste spremni da prihvatite i volite sebe, sa svim svojim vrlinama i manama.

Ljubljenje sa tuđim partnerom – Kada neko sanja da ljubi tuđeg momka ili devoju, to ukazuje na želju te osobe da ostvari ljubavnu vezu ili da pronađe partnera. Takav san ne mora uopšte da krije romantičnu želju prema tuđem partneru, već ljubomoru na harmoniju i ljubav tog para. San može da ukazuje na prisustvo snažne seksualne želje, ali i nedostatak delanja osobe koja sanja u pravcu ostvarivanja ljubavne veze.

Ljubljenje sa bivšim partnerom – Kada osoba sanja da ljubi bivšeg partnera, to može da refleksija sećanja na lepa i prijatna vremena provedena sa tom osobom, bez obzira na ishod tog odnosa. Takođe, ako je osoba u drugoj vezi, takav san može da se javi kao posledica neke važne odluke u trenutnoj vezi ili ukaže na to kako osoba doživljava i sadašnju i prethodnu vezu, da li ju je prebolela ili ne.

Sponzorisano:
Loading...