Sanovnik prsten – Šta znači sanjati prstenje?

Prstenje samo po sebi ima simboličku vrednost. Prsten je krug koji simbolizuje ciklično kretanje životne energije, reinkarnaciju, vezivanje i neizbežnost sudbine. U prstenje su utkana mnoga značenja i mnoge tajne.

Prsten je simbol moći, kontrole i upravljanja nad nekime ili nečim. Čuveni Prstenovi Moći iz Tolkinovog romana, svi su oruđa izuzetnih vrlina i snage; oni daju moć onome ko ih upotrebljava da čini dobro, ali i loše. Prsten je simbol jedinstva, posvećivanja i dugovečnosti.

Burma i verenički prsten su prestenovi čiste simbolike; oni označavaju početak i trajanje veze između dva ljudska bića i istovremeno služe kao njen podsetnik.

Simbolika prstenja

Prsten, kao životni krug, upravo je simbol kretanja životnih sila, simbol večnosti i kontinuiteta. On predstavlja način na koji se energija u svetu smenjuju, slično kao karmički točak. U različitim tradicijama, prsten je često korišćen kao motiv koji simbolizuje kružno kretanje sveta. U nekim kontekstima je takvo, prstenasto kretanje jedna paradoksalna konstanta; istovremeno, energija se kreće, ali i ostaje u nekom ograničenom domenu.

Prsten je zatvoren i zato jeste simbol ograničenja u izvesnom smislu. Na velikom planu, on je minijaturna predstava ukupnog čovekovog ograničenja u svetu, no ne sa nužno negativnim podtekstom. Isto tako, prsten kao simbol veze između dve osobe, predstavlja njihovu spremnost da se posvete jedno drugom, njohovo jedinstvo i kontinuitet veze.

Prsten je, takođe, simbol moći. On je uvek bio jedan od glavnih elemenata vladarske nošnje i opreme. Ne samo zato što je obično bio izrađen od dragocenih materijala, već zbog značenja koja su u njega utkana, vladarski prsten je odraz slave, bogatsva i uticaja osobe koja je nosi. Taj mali i dragoceni komad nakita se prenosi generacijama i generacijama, prevazilazeći sopstvenu čisti materijalnu vrednost. Zbog njegove čiste simboličke prirode, prsten poručuje svetu brojne informacije o osobi koja ga nosi, u zavisnosti od konteksta i načina.

Tumačenje sna – Šta znači sanjati prstenje?

Pošto je i u realnosti prsten prepun utkanih simboličkih značenja i tumačenje njegove pojave u snu je duboko simboličko. Prstenje u snovima simbolizuje jedinstvo, kompletnost, trajanje, dugovečnost i kontinuitet.

Najčešće može da se poveže sa obavezom ili obećanjima koje je osoba učinila prema nekome ili nečemu, te njenu želju i posvećenost vezane za određenu vezu sa nekime ili neki lični plan. Sanjrica snove u kojima se pojavljuje prsten tumači na sledeće načine…

Dobiti prsten – Ako osoba sanja da je dobila od nekoga prsten, to može da označava namere ili želje osobe koja prsten daruje i može da uputi snevača da bolje razume odnos sa tom osobom. Ako je osoba koja daruje prsten nepoznata, to može da znači da osobu koja sanja očekuju nove obaveze, odgovornosti i nove veze ili odnosi.

Verenički prsten – Ukoliko sanjate verenički prsten, on može da simbolizuje obećenja koja ste nekome dali, lai ih još niste ispunili ili obrnuto. Takođe, preneseno može da označava i obećanja koje ste dali sami sebi, no niste ništa učinili po tom pitanju.

Burma – Snovi u kojima se pojavljuje burma obično se vezuju za tumačenje posvećenosti braku ili budućem braku. Oni takođe mogu da simbolizuju zavete i obećanja, posebno u pogledu supružničkih odnosa, ali i drugih oblika posvećivanja nekome ili nečemu. Ako burma nije na ruci, to može da znači da je veza sa osobom koja je darivala burmu dovedena u opasnost ili da se putevi dve osobe razilaze. Takođe, može simbolički da predstavlja lično preispitivanje u pogledu veze.

Izgubiti prsten – Ukoliko je osoba u snu izgubila prsten, to može da znači daje nesigurna u pogledu veze u kojoj se trenutno nalazi. Takav san može da reflektuje stvarnu ili prikrivenu nespremnost osobe da se nekom odnosu posveti u potpunosti i da donese važne odluke, kao što je, na primer, pitanje braka.

Polomljen prsten – Slomljen ili uništen na drugi način, prsten u snu može da simbolizuje razvod ili raskid veze, kao i prekid neke druge vrste odnosa. Ukoliko osoba sanja da je izgubila dragi kamen sa prstena, to predstavlja neki gubitak u stvarnosti, na profesionalnom, materijalnom ili emotivnom planu.

Materijal prstena – Sanjati gvozdeni prsten označava da će osoba uspeti da ostvari određene beneficije ili da će njih doći posredstvom teškog rada. Zlatan prsten sa dragim kamenom sugeriše uspeh,blagostanje i lak put ka ostvarenju beneficija. Prsten od slonovače ili životinjskih kostiju predstavlja pozitivan nagoveštaj, posebno ukoliko je snevač ženska osoba. Prsten bez ukrasa se tumači kao simbol uplitanja u projekat koji ne donosi nikakvu korist.

Sponzorisano:
Loading...