Sanovnik rođendan – Šta znači sanjati rođendan?

Rođendan je jedan od najomiljenijih praznika na svetu. Rođendanom proslavljamo i obeležavamo najvažniji trenutak u svom životu, dan kada smo došli na ovaj svet.

Tokom godina, rođendani postaju proslava sazrevanja, mudrosti, iskustva. Postoje i posebni rođendani kojim obeležavamo prelomne trenutke u životu, poput punoletstva. Takvi trenuci su uvek bitni za slavljenika i za njegovo okruženje, a godina starosti koja se proslavlja zavisi od kulture društva kom slavljenik pripada. Bilo kako bilo, rođendan je veseo praznik i omaž životu.

Simbolika rođendana nosi mnoga značenja i uključuje razne običaje i ritualne elemente. Rođendanski rekviziti, dekoracija, određena hrana i slično, sve su simboli koji u određenoj kulturi služe da upotpune samu suštinu rođendanskog slavlja. Rođendanska torta i svećice su jedna od najpopularnijih asocijacija na taj dan.

Osim što slavi život i rođenje, rođendan je praznik koji obeležava i prolaznost života, put bez povratka u izvesnom smislu. No, on uvek ima pozitivnu konotaciju i služi kao podsetnik na to da život treba vrednovati, veličati i u njemu biti srećan.

Sanovnik sanjarica tumačenje sna – Šta znači sanjati rođendan?

Rođendan u snu ima slično značenje koje ima i u stvarnosti, no može da posluži i kao ilustracija za nešto čega nismo potpuno svesni na javi ili o čemu ne razmišljamo. Sanjanje rođendana je uglavnom pozitivan znak i podseća snevača na vrednost života i vrednost sopstvenog bića.

Sa druge strane, kao podsetnik prolaznosti života, rođendan u snu može da bude refleksija straha od prolaznosti života, starenja, pa čak i strah od smrti.

Slaviti rođendan – Kada osoba sanja da proslavlja sopstveni rođendan, to simbolički označava njeno prihvatanje sebe kao ličnosti i preuzimanja zasluga za sopstvene uspehe. Takav san znači da osoba voli sebe i veruje u sopstvene sposobnosti. Takođe, san o rođendanu označava i poimanje sticanja iskustva i mudrosti u životu, sazrevanja u svakom smislu. Alternativno, kada osoba sanja sopstveni rođendan, to može da znači da podsvesno strahuje od starenja.

Zaboravljen rođendan – Kada osoba sanja da su drugi zaboravili da joj je rođendan, takav san reflektuje njeno razočarenje u druge ljude ili osećanje odbačenosti i zapostavljenosti. Takav san može da bude refleksija osećanja usamljenosti i tuge. San u kome drugi zaboravljaju da vam čestitaju rođendan znači da se u stvarnosti osećate kao da ste u senci drugih ljudi, da su vaše potrebe zanemarene, a vaš rad nije vrednovan.

Rođendanska torta – Rođendanska torta u snu se tumači kao dobar znak. Ona označava da će želje i planovi osobe koja sanja biti ostvareni, te da će osoba primiti zasluge za sopstveni uspeh. Rođendanska torta simbolizuje takvu nagradu, kao i to da je osoba svesna svojih kvaliteta, odnosno da smatra da je dostojna priznanja. Takođe, rođendan i torta simbolizuju i nečiju spremnost da svoj život i lepe trenutke deli sa drugim ljudima, te njenu otvorenost generalno.

Tužan rođendan – Kada osoba sanja neprijatno rođendansko slavlje, propalu proslavu ili da je tužna na svoj rođendan, to znači da se osoba u stvarnosti oseća odbačeno, odnosno da čezne za pažnjom bliskih ljudi. Možda u stvarnosti ne pokazuje tim osobama da su joj potrebni njihovo društvo, podrška i pažnja.

Sponzorisano:
Loading...