Sanovnik sat – Šta znači sanjati sat?

Sat je uređaj kojim čovek obeležava protok vremena, a u isto vreme je i simbol za samo vreme. Vreme smatramo možda i najneizbežnijom, najsnažnijom i najneobjašnjivijom silom u univerzumu. Moć vremena je velika, a pronalazak sata je naš način da se nosimo za neizbežnošću vremena i pokušamo da ga uredimo onako kako nam najviše odgovara.

U čovekovoj kulturi ima mnogo verovanja vezanih za pojam vremena, jer je ono prisutno u svakom trenutku našeg života. Vreme je ono što nam je dato da iskoristimo na najbolji mogući način.

Sat simbolizuje vreme i služi da nekako upravljamo vremenom. Ponekad nam se čini da su otkucaji sata tako spori, da vreme nikako da prođe, a ponekad nam se čini da su kazaljke obrnule krug nevidljivom brzinom.

Postoje i razna sujeverja vezana za satove, pa čak i tumačenja skrivenih poruka koje nam mogu reći kazaljke. Na primer, svaki trenutak kada se kazaljke poklope na određenim brojkama, nosi neko simboličko značenje i obično se vezuje za nekakav predznak. Bez satova, naš svet bi se pretvorio u haos. Sat je simbol trajanja, prolaznosti, urednosti i kontrole.

Sanovnik sanjarica tumačenje sna – Šta znači sanjati sat?

Sanjanje sata predstavlja svesnost o značaju vremena u realnom životu, posebno kada osoba u stvarnosti ima pred sobom neki tekući plan ili puno obaveza na bilo kom polju svog života.

Takođe, snovi vezani za sat i snovi u kojima se pojavljuju satovi veoma često su jasna refleksija nečije preopterećenosti obavezama u realnom životu. Sat vrlo često sanjaju ljudi koji su na sebe preuzeli previše odgovornosti i zadataka koje ne mogu da obave za vreme koje imaju da završe neku radnju. Sat u snu simbolizuje i strah i anksioznost vezane za nedostatak vremena i prolaznost života generalno.

Videti sat – Kada osoba sanja sat ili satove, to ukazuje na činjenicu da je u stvarnosti preokupirana obavezama i rokovima koje ima da ih završi. Ako sat zvecka, pomera se ili bruji, to označava da vreme za nešto izmiče, ponekad i za nešto čega osoba nije svesna u stvarnosti. To može da se odnosi na podsvesne misli vezane za poslovne prilike, ali i druge stvari, poput razvijanja odnosa sa nekime i tako dalje.

Otkucaji sata – Otkucaji sata u snu se često tumače kao metafora otkucaja ljudskog srca. Tako sat u snu može često da predstavlja strah od prolaznosti i smrti. Snovi u kojima osoba jasno čuje otkucaje sata se često javljaju kod osoba koje su veoma bolesne, na samrti ili strahuju za dragu osobu koja se nalazi u takvoj situaciji.

Sat van kontrole – Kada sanjamo da se kazaljke na satu kreću ubrzano ili da se sat na bilo koji način otima kontroli, to simbolizuje strah i paniku od nedostatka vremena u stvarnosti. Takođe može da se poveže i sa emocijama ili situacijama koje obuzimaju osobu u realnom životu i crpe njenu energiju.

Sat koji se kreće unazad – Kada osoba sanja da se kazaljke pomeraju unazad, to označava zastoj ili nazadovanje u stvarnosti. Sat koji radi naopako simbolizuje osećanje zaglavljenosti u trenutnoj situaciji, nemogućnost da se nastavi napred i postigne progres u bilo kom smislu.

Sponzorisano:
Loading...