Sanovnik šišanje – Šta znači sanjati šišanje?

Način uređivanja ljudske kose sa sobom nosi mnogo značenja. Zapravo, određena frizura, ukrasi, način na koji je kosa odsečena ili oblikovana mogu mnogo toga da poruče o nekoj osobi. Sam čin šišanja može da ima različite funkcije. Šišanje je nešto što je svojstveno čoveku; ono služi upravo zato da bismo ostavili izvestan utisak na svoje okruženje.

Šišanje je nešto što ljudi rade u praktične svrhe, ali i izvesna vrsta rituala. Ljudska kosa je sama po sebi nosilac brojnih simbola, kao i sve vezano za nju. U tom smislu, šišanje ima veoma snažnu simboliku.

Šišanje je predstavlja jedan oblik obreda prelaza u životu pojedinca. Kako se kosa povezuje sa simbolikom moći, šišanje se često simbolički povezuje upravo sa gubitkom ili oduzimanjem moći. U nekim drevnim kulturama, recimo, pobednik bi odsekao kosu svog pobeđenog ratnog protivnika, kao simbol oduzimanja njegove moći i konačnog poraza.

U moderno vreme, šišanje je akt promene, simbol koraka u nešto novo i drugačije, počev od načina šišanja različitih potkulturnih grupa, pa sve do modnog šišanja ili, recimo, promene ženske frizure.

Sanovnik sanjarica tumačenje sna – Šta znači sanjati šišanje?

Sečenje kose u snu se uglavnom povezuje sa nekim oblikom gubitka, ali i sa zakoračivanjem u neko novo poglavlje života ili suočavanje sa određenim sopstvenim aspektima ličnosti ili nekom životnom promenom. Kada osoba sanja da se šiša, posebno ako je emocija vezana za to negativna, to označava njen gubitak moći nad određenom situacijom.

Takođe može da znači da osoba oseća kako je nad njom učinjena neka nepravda ili da drugi deluju protivno njenim željama ili namerama. Sa druge strane, šišanje može da znači da je osoba na putu ka novom početku i da upoznaje do tada skrivene aspekte sopstvene ličnosti.

Biti ošišan – Kada osoba sanja da je neko drugi šiša, to može da znači da se oseća bespomoćno u određenoj životnoj situaciji, odnosno da ne drži konce u svojim rukama. Takođe može da znači i da se osoba dobrovoljno prepušta situaciji ili nečijem vođstvu i savetima, što ne mora da bude negativan predznak. Ako ženska osoba sanja da je ošišana na ćelavo ili na kratku, to može da označava njeno suočavanje sa sopstvenim mučkim aspektom ličnosti ili da negira sopstvenu ženstvenost. Kratka i oštra frizura koju osoba nema u stvarnom životu može da reflektuje njenu želju da se predstavi snažnom i nepokolebljivom u stvarnosti.

Šišati sebe – Kada osoba sanja da seče sopstvenu kosu, to označava njenu potrebu za promenom, posebno posle nekih teških i traumatičnih iskustava u životu, kada se ovakvi snovi najčešće javljaju. Pošto je kosa jedan od najreprezentativnijih elemenata nečije pojave, šišanje na javi ili u snu označava i želju osobe da pokaže da je doživela promenu i napustila stare navike ili prebrodila neku životnu krizu, te da je spremna za novi početak.

Šišati nekoga – Kada osoba sanja da šiša drugu osobu ili seče njenu kosu, to može da reflektuje njenu potrebu za preteranom kontrolom u realnom životu. To može da simbolizuje svesnu ili nesvesnu nameru osobe da upravlja tuđim ponašanjem i delovanjem. Možda osoba želi da se neko drugi prilagodi njenom životnom stilu i navikama.

Sponzorisano:
Loading...