Sanovnik slon – Šta znači sanjati slona?

Mudra, dugovečna i plemenita životinja, slon je veličanstveno biće, dugo i veoma cenjeno u čovekovoj civilizaciji, u većini kultura i društava širom sveta. U mnogim tradicijama, slon ima snažan religijski, mitološki i simbolički značaj. Od preistorijskih vremena čovek se divio slonovoj veličanstvenosti i snazi.

U mnogim kulturama u kojima je slon nativna vrsta, ova životinja se visoko ceni i smatra mudrom, a često se poistovećuje sa božanskim bićima, religijskim vođama i spiritualno značajnim figurama. U svetovima gde slonovi nisu bili uobičajeni, smatrali su se nečim neverovatnim, čudesnim i nestvarnim, te su takođe i simbol egzotičnosti i jedinstvenosti.

Slon je često smatran svetom i mudrom životinjom, a poseban značaj ima u hinduizmu. Slon je personifikacija sreće, dugovečnosti i blagostanja. Indijski bog Ganeš je predstavljen kao čovek sa glavom slona, a smatra se dobrim božanstvom, koji donosi sreću i obilje.

Slon je izuzetno čest motiv u hinduističkoj tradiciji; figurice slona se koriste da privuku sreću i novac u kuću. U istočnjačkim kulturama postoje razna verovanja vezana za sreću koju slon, odnosno njegova predstava donose, pa tako postoje tačno određene lokacije gde predstava slona treba da se nalazi, kako treba da izgleda i tako dalje.

Sanovnik sanjarica tumačenje sna – Šta znači sanjati slona?

Slon u snu simbolizuje istrajnost, dugovečnost, mudrost i strpljenje. Takođe se često povezuju i sa pojmovima sećanja i pamćenja; izraz ‘pamtiti kao slon’ je metafora za nečije dobro i dugo pamćenje, te se u tom smislu pojava slona u snu takođe vezuje za memoriju.

Osim toga, slon simbolizuje vernost, snagu, inteligenciju, moć i veličanstvenost. Uglavnom, snovi o slonu ili slonovima su pozitivni i smatra se da donose sreću.

Videti slona – Slon u snu je podsetnik na to da osoba koja sanja treba da bude promišljena, strpljiva i mudra u donošenju nekih odluka. Slon simbolizuje potrebu za usporavanjem koraka na nekom životnom polju, ali ne u smislu zaostajanja, već boljeg i kvalitetnijeg života ili većeg uspeha. Kao veličanstvena, ali povučena životinja, slon u snu može da reflektuje nečiju introvertnost.

Jahati slona – Jahati slona u snu je veoma pozitivan znak. To znači da je osoba koja sanja u stanju da ovlada svojim emocijama ili da je uspela da savlada i kontroliše neki aspekt sopstvene ličnosti, koji joj se nije dopadao ili kojeg se plašila. Jahati slona takođe znači da osoba drži konce svoje sudbine u sopstvenim rukama, odnosno da ne dozvoljava da neko drugi manipuliše njenim odlukama ili osećanjima.

Beli slon – Beli slon je simbol kraljevskog i plemenitog. On može da bude odličan predznak, pogotovo ukoliko osoba koja sanja ima dodira sa uticajnim ljudima ili je na putu takve saradnje. Beli slon u tom smislu može da znači da će osoba sama postati uticajna i veoma cenjena, zbog svojih kvaliteta i rada.

Kljove – Slonovske kljove u snu simbolizuju seksualnost i požudu. One mogu da reflektuju potrebu osobe koja sanja za seksualnim iskustvom, odnosno njenu žudnju za nekom osobom.

Slonovača – Slonovača u snu nosi slična značenja kao i u stvarnosti. Slonovača i predmeti izrađeni od slonovače u snu predstavljaju luksuz, dragocenost i čistotu. Uglačanost slonovače simbolizuje negovanost i savršenstvo. Tako slonovača u snu može da bude predznak lepih stvari ili da odražava divljenje snevača prema nekome ili nečemu što doživljava kao savršeno.

Sponzorisano:
Loading...