Sanovnik stepenice – Šta znači sanjati stepenice?

Snovi o stepenicama spadaju u kategoriju čestih snova i mogu se tumačiti na različite načine.

Naime, značenje vašeg sna o stepenicama će zavisiti od toga da li ste sanjali kako se penjete ili kako silazite niz stepenice, da li ste se penjali sa lakoćom ili otežano, da li ste možda trčali uz stepenice ili ste pali niz njih u vašem snu. Od svih ovih specifičnih okolnosti zavisiće i celokupno značenje vašeg sna.

Zato je važno da uzmete u obzir sve detalje koje ste u snu videli i da ih protumačite na pravi način. U nastavku vam predstavljamo neke od najčešćih snova u kojima se stepenice pojavljuju kao dominantan motiv.

Takođe, pokušaćemo da protumačimo svaki od ovih snova i nadamo se da ćete nakon čitanja ovog teksta mnogo lakše moći sami da protumačite svoje snove u kojima vidite stepenice.

Sanovnik i sanjarica tumačenje sna – Šta znači sanjati stepenice?

Sanjati kako ste se penjali uz stepenice. Ako ste u snu videli da ste se penjali uz stepenice, značenje ovog sna zavisi od toga da li vam je bilo lako da se penjete ili ste se namučili. Ukoliko ste se lako popeli uz stepenice, onda je to znak da ste jako sigurni u sebe i da ste spremni da prevaziđete sve prepreke kako biste ostvarili svoj cilj. U narednom periodu ćete verovatno imati dosta uspeha na poslovnom planu i vaša karijera će krenuti uzlaznom putanjom.

Međutim, ako vam je u snu teško da se popnete uz stepenice i ako se saplićete, onda je to znak da ne volite nikakve promene u životu. Vi biste najviše voleli da sve ostane tako kako jeste i da se ništa ne menja. Promene vas čine jako nervoznim i nesigurnim i uvek bežite od njih.

Sanjati kako ste trčali uz stepenice. Ukoliko ste u snu videli kako ste trčali uz stepenice, ovaj san odražava vašu potrebu za promenama. Vi niste ispunjeni na javi i osećate se jako nezadovoljno. Vi čeznete za tim da se nešto što pre promeni u vašem životu. Ubija vas dosadna svakodnevica i obaveze. Sanjarica vam poručuje da malo odahnete i da se posvetite malo više sebi i uskoro će stvari same početi da se menjaju na bolje.

Sanjati da ste pali niz stepenice. San u kojem ste sanjali da ste pali niz stepenice treba da bude shvaćen kao upozorenje za vas da budete oprezniji u narednom periodu. Naime, sanjarica vas upozorava da vodite više računa o sebi i o svojim postupcima, kako ne biste izgubili nekoga ili nešto što vam je u životu jako bitno.

Sanjati kako ste se okliznuli niz stepenice. Ukoliko ste se u vašem snu okliznuli niz stepenice, onda je to znak da vi imate mnogo emocija i misli koje potiskujete duboko u sebi.

Sanjati kako se stepenice ruše. Ukoliko ste u snu videli da se stepenice ruše, taj san nema pozitivnu simboliku. Naime, rušenje stepenica u vašem snu može da bude predznak za neki neuspeh koji možete doživeti u skorije vreme.

Sanjati stepenice koje su krivudave. Ako su stepenice u vašem snu bile krivudave, onda je to dobar znak. Vi ste konačno spremni da raskrstite sa svojom prošlošću i da krenete dalje. Spremni ste za novu fazu u svom životu i trudićete se na sve načine da ostvarite svoje ciljeve. Vi sada imate drugačiji pristup na probleme, jer ste promenili dosadašnja verovanja i stavove.

Ovo su neki od uobičajenih snova u kojima se mogu pojaviti stepenice. Kao što ste mogli videti, stepenice kao motiv u snu mogu imati kako pozitivno tako i negativno značenje.

Ne zaboravite da prilikom tumačenja vašeg sna o stepenicama uzmete u obzir sve detalje i okolnosti koje ste u snu videli, kako biste mogli da otkrijete njegovu pravu simboliku i značenje.

Sponzorisano:
Loading...