Sanovnik svadba – Šta znači sanjati svadbu?

Svadba je jedan od najradosnijih i najomiljenijih svetkovina širom sveta i u našim krajevima. Pored porodične slave i rođenja deteta, to je jedan od najradije pripremanih i planiranih porodičnih veselja. Svadbom proslavljamo spajanje dve duše u jednu, ali i povezanost dve porodice i njihovih prijatelja.

Svadba je proslavljanje početka jedne nove zajednice i produžetak i dugovečnost stare; brak, kao institucija koju slavimo svadbom, obećava nova pokolenja, nove svadbe i nova rođenja. Nije ni čudo da je ova svečanost uvek praćena nebrojenim ritualima, verovanjima i tumačenjima. Na svadbi, sve se mora učiniti tako da se obezbedi svetla budućnost mladencima i njihovim porodicama.

Simbolika i verovanja vezana za svadbu su brojna. Taj događaj je važan ne samo za novopečeni bračni par, nego i za čitavu njihovu zajednicu. U svadbenom ritualu širom sveta učestvuje veći deo porodice i svako ima neku posebnu ulogu, čiji postupci su svi nameravani zajedničkom cilju, prosperitetu, blagostanju i sreći za mladence i njihove porodice. U svakoj ljudskoj zajednici, svi elementi jedne svadbe su važni; od toga šta sve mlada i mladoženja nose na sebi, preko uloga kumova i drugih aktera, do svadbenih darova i tako dalje.

Svadbeni ritual uvek ima za cilj da na neki način odobrovolji i duhove predaka; u našim krajevima, recimo, običaj prenošenja mlade preko praga mladoženjine kuće, potiče od starog verovanja da u kućnom pragu stanuju duhovi predaka, te da ih na taj način mladoženja pita za blagoslov u vezi njegove izabranice i pritom im iskazuje izvesno poštovanje.

Svadbena povorka, razni pojedinačni zadaci i ponašanja, boje, određene vrste hrane i tako dalje, važni su elementi svake svadbe na našoj planeti. Svadba je veseli praznik i istovremeno veoma mističan ritual. Nije za čuditi da snovi o svadbi mogu poručivati razna značenja. Evo kako ih sanjarica najčešće tumači…

Tumačenje sna – Šta znači sanjati svadbu?

Uopšteno posmatrano, snovi o svadbi su predznak nekog lepog, veselog događaja. Uglavnom mogu da se protumače kao znak predstojeće svadbe, onoga ko sanja ili njemu bliskih osoba. I za osobe koje su već u braku, svadba u snu je dobro predskazanje i označava sreću u braku i sreću sa sopstvenom decom.

Ponekad se svadba tumači i kao loš znak, ako, recimo, sanjate venčanje sa uđim partnerom. To može da upućuje na svađu u sopstvenom domu.

Ako, pak, sanjate da na svadbi plešete, to je upozorenje da ćete možda biti zavedeni od strane osobe suprotnog pola, te da povedete računa u tom smislu. Osim pomenutih i najčešćih motiva snova o svadbi, pogledajmo šta znače specifični snovi vezani za svadbu.

Sopstvena svadba – Ukoliko sanjate svadbu sa vašim sadašnjim partnerom, to bi moglo da ukaže na vaše preispitivanje vezano za taj odnos, bilo da je u pitanju brak ili veza. Tumačenje sna se može bliže pojasniti u odnosu na to kako se osoba koja sanja oseća u vezi pomenute svadbe; ukoliko je osećanje lepo i prijatno, ovaj san može da znači produbljenje pomenute veze, očvršćivanje odnosa i novi procvat ljubavi izeđu dve osobe. U slučaju da se osoba koja sanja ne oseća lepo povodom svadbe, možda podsvesno dovodi u pitanje svoju želju da u vezi ostane.

Venčanje sa bivšim partnerom – Sanjati svadbeno veselje u kome se osoba venčava sa bivšom ljubavi može da znači da je konačno prihvatila kraj te veze i naučila jednu važnu životnu lekciju iz tog iskustva. Ovaj san može da sugeriše i mogue sličnosti između bivšeg i sadašnjeg partnera, o kojima se na javi nikada niste zapitali.

Tuđa svadba – Sanjati tuđu svadbu može da bude predznak nečeg lepog, ukoliko je svadba vesela, a osoba koja sanja joj prisustvuju i oseća se prijatno. Sa druge strane, kada sanjate da se neko drugi venčava, to može da znači da se pitate u vezi sopstvene nezavisnosti i integriteta u vezi u kojoj se nalazite ili preispitujete vašu posvećenost tom odnosu. Takođe, san o tuđoj svadbi može da nagovesti vašu svadbu, ali i da predstavlja islustraciju vaše ljubomore na tuđu sreću. Kod snova o tuđoj svadbi je važno obratiti pažnju kako se mlada i mladoženja ophode jedno prema drugom; to može da ukaže na neke suprotstavljene aspekte vaše sopstvene ličnosti , koje pokušavate da pomirite i sjedinite.

Venčanica – Sanjanje venčanice može da uputi na preispitivanje trenutne veze osobe koja sanja ili njeno razmatranje moguće svadbe. To može da znači da ozbiljno razmatrate da se nekome ili nečemu posvetite. Kada ženska osoba sanja da nosi nevestinski veo, to znači da možda krije svoja prava osećanja u vezi sopstvenog potencijalnog venčanja. Kada muškarac sanja da nosi nevestin veo, to može da znači da ne poznaje dovoljno osobu kojom se ženi ili da tek treba da naiđe na buduću mladu.

Nevesta – Sanjati mladu simboliše stvaranje zajednice ili partnerstva. Ako je osoba koja sanja mlada u snu, to uglavnom upućuje na njenu žarku želju za brakom. Takođe, takav san može da predstavlja naglašavanje ženstvenog aspekta osobe koja sanja, zatim čistotu i nevinost. Sa druge strane, ako je osoba koja sanja odbegla mlada, to znači da verovatno ni u stvarnosti nije spremna da se prepusti nekoj životnoj promeni ili donese konačnu odluku u vezi neke životne promene. Ako sanjate da je mlada na svadbi kojoj prisustvujete ubijena, to može da označava narušavanje vaše ženstvene strane ličnosti na neki način.

Svadbena torta – Sanjanje svadbene torte je pozitivan predznak, posebno vezan za dom i porodičnu idilu. Ako sanjate celu svadbenu tortu ili sečenje torte, takav san simbolizuje porodičnu harmoniju i blagoslov. Ovaj san sugeriše da je pred vama duga, blistava i srećna porodična budućnost. Jedenje svadbene torte u snu je simbol lične senzualnosti i sofisticiranosti.

Sponzorisano:
Loading...