Sanovnik tetovaža – Šta znači sanjati tetovažu?

Kulturni i simbolički značaj tetovaže sežu u daleku prošlost. Tetovaže predstavljaju mnogo više od trenda i pomodarstva; one su iskaz stava, pripadnosti nekoj grupi, izraz sopstvenih karakteristika, naglašavanje uverenja i tako dalje.

Izvorno, tetovaže su korišćene kao simbol i oznaka pripadanja određenoj zajednici i kao magijski ‘predmet’ zaštite. Tetovaže su u raznim kulturama često bile ili jesu deo obreda inicijacije, prelaska u neko drugo životno razdoblje i tako dalje. Tetovaže su simboli same po sebi, a svaka tetovaža je povezana i sa nekom određenom simbolikom.

Ljudi se tetoviraju iz različitih pobuda; kako bi utisnuli neko sećanje u sopstvenu kožu, kako bi pokazali kojoj kulturi ili subkulturnoj grupi pripadaju, kako bi delovali opasnije, kako bi ukrasili sopstveno telo i tako dalje. Tetovaža može da ima i sasvim obrnuti značenje od pripadnosti, odnosno da naglašava nečiju individualnost, slobodu duha i potrebu za isticanjem.

Tetoviranje je jedna od najviše kulturološki obojenih telesnih intervencija, te zato sa sobom i nosi snažan simbolički značaj. Tetoviranje je sastavni ritual u životima mnogih plemenskih zajednica ili grupa uređenih na sličan način. Tetovaža, po sebi, simbolizuje pripadnost, stav, poruku.

Sanovnik sanjarica tumačenje sna – Šta znači sanjati tetovažu?

Tetovaža je izuzetno intimna i lična oznaka, o kojoj god vrsti tetoviranja da je reč. U snu, ona se najčešće povezuje sa individualnošću i njenom suprotnošću, odnosno predstavlja simbol zajedništva i pripadanja.

Takođe, može da se poveže i sa trajnošću nekih situacija ili posledica neke akcije u stvarnosti. Može da predstavlja nešto što je neizbrisivo, stvari koje se ne mogu ispraviti i stvari koje će zauvek biti prisutne u nečijem životu, te ono što je snevaču teško da otpusti na javi ili ne želi da otpusti.

Tetovirati se – Kada osoba sanja da se tetovira ili da ima tetovažu, to simbolizuje njenu potrebu da se istakne u masi, da bude zapažena i da bude drugačija. Moguće je da joj to nedostaje u stvarnosti, ali i da je i na negativan način primećena u realnom životu. Posebni motivi koji se tetoviraju mogu da pomognu osobi da bolje protumači svoj san. Ako osoba u stvarnosti nema tetovaže, onda san o tetoviranju naglašava njenu želju da bude drugačija. Alternativno, san o tetovaži i tetoviranju može da simbolizuje snažne posledice ili snažan efekat nečega što je ostavilo utisak na osobu u stvarnosti.

Tetovaža druge osobe – Ukoliko se u snu tetovira partner ili neka druga bliska osoba, to može da znači da u stvarnosti te osobe žele da nekako iskažu svoje emocije vezane za odnos sa osobom koja sanja, pogotovo ako u stvarnosti nemaju tetovaže. To može da znači da je nekome teško da vam pokaže svoja osećanja ili objasni neke druge stvari. Moguće je da osoba koja sanja u stvarnosti previđa poruke koju druga osoba želi da joj poruči ili zapostavlja taj odnos ili emocije partnera.

Baviti se tetoviranjem – Kada osoba sanja da se bavi tetovažama, da radi u salonu za tetoviranje ili tetovira nekoga, to reflektuje njenu kreativnost, egzotičnost i uticaj na druge. To može da bude pozitivan efekat na druge ljude, ali može da označava i neke navike ili osobine koje su drugima čudne i odbojne.

Sponzorisano:
Loading...