Sanovnik tigar – Šta znači sanjati tigra?

Tigar se smatra moćnom i kraljevskom životinjom u raznim kulturama širom sveta. Ova prelepa i vešta velika mačka ima svoje posebno mesto u mitološkim predanjima Dalekog Istoka; moćni Tigar predstavlja jednog od četiri čuvara sveta, prema kineskoj tradiciji. Tigar je moćna životinja, raskošne pojave i ponosnog držanja. Za azijske narode upravo je tigar gospodar svih živih bića, a ne lav.

Takođe, tigar je povezan i sa drevnim kineskim božanstvom bogatstva i obilja, a smatra se i zaštitnikom sveta umrlih. Slike i predstave tigra se često mogu naći kao motiv u grobnicama i hramovima dalekoistočnih kultura, na njihovoj odeći, posuđu, dekoru uopšte, kao i religijskim i predmetima koji se smatraju magijskim.

Tigar se povezuje sa bićima sunčevog kruga, prema azijskom verovanju. On je povezan sa simbolikom samog sunca, letom i vatrom. Tigar uvek predstavlja moć, energiju, kraljevsku lozu, velikodušnost i bogatstvo, prosvetljenje, ali i nepredvidivost. Tigar je simbol žive, muške, jang energije i života.

Po tradicionalnom verovanju jednog starog kineskog mita, pet tigrova su zadužena za uravnoteženje energije u našem svetu; oni su čuvari našeg univerzuma, koji upravljaju kosmičkim silama i sprečavaju da haos i razaranje dovedu naš kosmos do konačnog uništenja.

Sanovnik sanjarica tumačenje sna – Šta znači sanjati tigra?

Budući da je tigar životinja koja ima izuzetno snažnu simboliku i često se povezuje sa svetom božanstava i magijskih sila, on može da nosi snažna značenja i kao pojava u nečijem snu. Moćan, snažan i slobodan, tigar u snu može da predstavlja nečiju neobuzdanu i nesputanu stranu ličnosti, njen slobodan duha, ali i nesposobnost da se obuzdaju snažne emocije.

Tigar u snu je otelotvorenje i nečije sposobnosti da nadvlada različite situacije i pokaže se dostojan svog cilja. Kao jedan od vladara životinja, tigar u snu može da nosi dvojaku poruku u pogledu nečijeg autoriteta. Može da znači da je sama osoba koja sanja dovoljno snažna i uspešna da preuzme ulogu vođe, ali može i da simbolizuje nedostatak takve uloge u stvarnom životu, odnosno potrebu osobe da uspostavi svoj autoritet.

Biti napadnut od strane tigra – Kada osoba sanja da ju je napao tigar, takav san može da predstavlja snažne potisnute emocije koje ta osoba ne ispoljava u stvarnosti. To se najčešće odnosi na emociju besa ili osećaj nemoći, koji se u snu reflektuju u pojavi tigra. Napad tigra u snu može da simbolizuje upravo borbu takvih emocija u samoj ličnosti snevača.

Zarobljeni tigar – Kada osoba sanja zarobljenog tigra ili tigra zatvorenog u kavezu, takav san simbolizuje tinjanje potisnutih emocija, odnosno reflektuje goruću situaciju u kojoj te emocije polako dolaze do izražaja. Zarobljeni tigar u snu znači da se osoba obuzdava da zadrži takve emocije za sebe, no da će one u izvesnom trenutku eskalirati.

Tigrovo krzno – Sanjanje tigrovih koža i krzna je simbol koji upućuje na lagodan život i luksuz. One mogu da znače da će osoba koja sanja uspešno završiti neki zadatak i da će za njega sa zaslugom biti nagrađena. Takođe takav san može da reflektuje i dobru sliku koju osoba ima o samoj sebi. To znači da ona ceni svoje uspehe i vrednuje svoj rad i trud.

Sponzorisano:
Loading...