Sanovnik tornado – Šta znači sanjati tornado?

Jak vetar, poput tornada, može da nosi vrlo snažnu simboliku. Moć vetra se često poima kao rušilačka i predstavlja jednu od sila prirode prema kojoj čovek oseća izuzetno strahopoštovanje. Vetar je nešto što predstavlja kretanje, energiju, snagu i živost. Tornado, kao razoran i opasan vetar, vrlo jasno simbolizuje uništenje i užas.

Sa druge strane, sve rušilačke prirodne pojave, koje u stvarnosti izazivaju strah za život i opstanak, u simboličkom smislu mogu da predstavljaju i obnovu, odnosno ponovno rođenje i novi početak.

Tornado predstavlja razornu silu, koja sve ruši iz temelja. U tom smislu, on jeste sila razaranja, ali i deo ciklusa stvaranja, zato što uništava kao deo prirodnog ciklusa promene. Rušilačka energija je često simbolički u službi izgradnje novog i boljeg.

Tornado predstavlja opasnost, agresiju i potpuno uništenje. Koristi se kao metafora za predstavljanje opasnih situacija i snažnih emocija, u priči i drugim oblicima izražavanja. Tornado i snažni razorni vetrovi su često i motiv u mitovima vezanima za stvaranje i uništenje sveta. Često simbolizuju nužno razaranje potrebno da bi se uspostavile nove vrednosti i izgradio bolji i lepši svet.

Sanovnik sanjarica tumačenje sna – Šta znači sanjati tornado?

Tornado u snovima je vezan za snažne ljudske emocije. Kada se pojavljuje u snovima, tornado zapravo predstavlja eskalaciju emocija koje postoje na javi; može da se radi o osećanjima koja su toliko snažna u stvarnosti, da potpuno obuzimaju osobu, a može da bude reč i o potisnutim, nagomilanim frustracijama, koje se u stvarnosti ne iskazuju.

Tornado u snu je način da osoba nekako otpusti snažna osećanja koja je čine nesrećnom, pa i potencijalno destruktivnom ili čak samodestruktivnom. To je način da se ljudski um podsvesno izbori sa opterećujućim, veoma snažnim osećanjima.

Videti tornado – Ako osoba sanja da vidi ili posmatra tornado, on može da bude simbol njenih veoma snažnih osećanja, pogotovo izliva emocija poput besa, ljutnje i tuge. Tornado u snu može da predstavlja agresivnu stranu nečije ličnosti ili njenu nemoć da obuzda snažne emocije na javi. Takođe može da znači da u stvarnosti postoji neka situacija koja je potencijalno destruktivna ili da se osoba nalazi u nekom odnosu koji može da joj nanese štetu u emotivnom smislu pre svega.

Biti u tornadu – Kada osoba sanja da se nalazi usred tornada, da ju je tornado uhvatio ili da je nosi, to simbolički predstavlja preopterećenje jakim osećanjima. Takav san se vezuje za nemogućnost osobe da se izbori sa sopstvenim osećanjima, da su ona izvan njene kontrole. Takođe, biti uhvaćen u tornado može da znači da su planovi koje osoba ima narušeni sa nečije strane, da osoba ne može da upravlja situacijom i da gubi kontrolu.

Preživeti tornado – Ako osoba sanja da je uspela da izađe iz tornada bez ikakve povrede, to znači da su njene poteškoće privremeni i da će uspeti da prođe kroz teži period bez ozbiljne štete, u smislu njenih nadanja, planova i očekivanja. To znači i da će osoba ojačati, kao i da joj tek predstoje lepa vremena. Ako osoba u snu ima posledice od tornada, to takođe znači da će prebroditi teške trenutke, no da će to imati svoju žrtvu.

Sponzorisano:
Loading...