Sanovnik torta – Šta znači sanjati tortu?

Torte i kolači su oduvek bili sinonim za uživanje, veselje i opuštanje. Gotovo da nema osobe koja ne voli bar neku određenu vrstu kolača. Torta je, svakako, više od običnog slatkiša. Ona je sama po sebi simbol, budući da predstavlja nešto što se priprema isključivo za posebne i svečane prilike.

Tortama se obeležavaju važni događaji u našem životu. Veliki životni trenuci i slavlja se gotovo uvek obeleženi divnom, ukusnom i lepo aranžiranom tortom. Sama torta je simbol slavlja i veselja, a svaka je ‘nafilovana’ dodatnom simbolikom, u zavisnosti od prilike za koju se sprema.

Istorija spremanja torti seže daleko u prošlost. Torta je oduvek predstavljala pravo poslastičarsko umeće i izraz luksuza; servirala se na dvorovima i bila je rezervisana za plemstvo.

No, odavno je postala uobičajena za široke društvene slojeve, ali je zadržala svoju posebnost. Ponekad je spremamo i bez posebnog povoda, no torta je važan element slavlja poput venčanja, rođendana i praznika i uopšte važnih momenata u životu koji su povezani sa slavljem, veselje, obiljem i uživanjem.

Slatkiše uopšteno simbolički povezujemo sa hedonizmom, pa tako torta može da simbolizuje i preterivanje, raskalašnost i raspuštenost. Ona može da simbolizuje neumerenost u uživanju u materijalnim dobrima, ali i prepuštanje snovima, romantici i lepim stranama života.

Sanovnik sanjarica tumačenje sna – Šta znači sanjati tortu?

Torta u snovima predstavlja nešto što je snevaču prijatno, nešto što mu se dopada, nešto što je slatko i neodoljivo. Obično se povezuje sa pozitivnim značenjima, pojmom zasluge, nagrade i uspeha. Pošto tortu u realnosti obično naručujemo ili spremamo kao obeležje važnih životnih trenutaka i dostignuća, tako ona i u snu može da predstavlja nagoveštaj nekog pozitivnog ishoda ili lepih trenutaka.

Kao simbol uživanja, torta u snu može da ukaže na lakoću rešavanja stvari ili dolaženja do nekog ostvarenja u stvarnosti. Torta predstavlja ležernost, osećaj prepuštanja i otpuštanja pritiska i stresa svakodnevnog života.

Kupovati tortu – Kada osoba u snu kupuje ili poručuje tortu, to znači da je spremna da preuzme zasluge za neko lično dostignuće. To znači da osoba vrednuje svoje uspehe i da je ponosna na sopstvene veštine i umeće. Takođe, kupovina torte u snu ukazuje na to da je osoba opuštena kada se nalazi u centru pažnje, u pozitivnom smislu. To znači da je osoba prirodna u okruženju u kome joj se posvećuje određena pažnja i da nema problema u predstavljanju i odnosu sa drugim ljudima.

Jesti tortu – Kada osoba sanja da jede tortu, to takođe znači da je u potpunosti svesna svojih uspeha i da sa radošću u njima uživa. Alternativno, torta u tom smislu može da označava nečiju sebičnost, pogotovo ako osoba u snu pojede čitavu tortu.

Rođendanska torta – Rođendanska torta u snu je simbol veselja, a često se tumači i kao predznak ostvarenja želja. Takođe, videti, imati ili nabavljati rođendansku tortu u snu simbolizuje nečiju otvorenost ka drugim ljudima i sposobnost i želju da osoba podeli svoj život i lepe trenutke sa drugima.

Svadbena torta – Videti ili seći svadbenu tortu u snu predstavlja porodičnu harmoniju i blagostanje. Ona nagoveštava blistavu, spokojnu i lepu budućnost. Kada osoba u snu jede svadbenu tortu, to simbolizuje njenu nežnost, gracioznost i senzualnost.

Sponzorisano:
Loading...