Sanovnik trčati – Šta znači sanjati trčanje?

Prva asocijacija kada kažemo trčanje vezana je za pojam kretanja, bežanje ili jurenje, zatim za fizičku aktivnost i spremnost, izdržljivost i zdravlje. Sposobnost trčanja ima veliki značaj za čoveka. Od kada se prvi čovek uspravio na sopstvene noge, počeo je da trči. Ljudi su vekovima trčali u potrazi za hranom, plenom, kako bi pobegli i sačuvali život. Danas, čovek trči da bi bio zdrav, aktivan i da bi se oslobodio stresa.

Takođe, reč ‘trčanje’ često koristimo i kao sinonim za žurenje; žurba je takođe jedna od asocijacija vezanih za trčanje.

U svetu simbola, pojam trčanja je najvećim delom vezan za kretanje i opstanak. Trčanje je simbol izdržljivosti i prevazilaženja, kao akcija kojom se mogu preći veliki putevi i savladati mnoge prepreke. Mnoga poznata svetska takmičenja u trčanju imaju vrlo snažnu i važnu simboliku, poput maratona. Trčanje se simbolički često povezuje sa putovanjem ka cilju, simbol osvajanja, podviga i uspeha, kako na ličnom, tako i na nekom, većem planu.

Trčanje je usko vezano sa pojmom ‘biti živ’ i to na više načina. Izrazi ‘trka sa životom’ ili ‘trka za život’ često se koriste metaforički, kako bi se opisala nečiju borbu da prebrodi situacije u kojima je njen život ozbiljno ugrožen.

Sanovnik sanjarica tumačenje ovog sna – Šta znači sanjati trčanje?

Baš kao i na javi, trčanje i u snu ima jak simbolički značaj. Tumačenje zavisi od toga zašto i na koji način snevač trči, od čega ili ka čemu trči, koliko brzo trči i kako se oseća u tom snu, šta ga je nateralo da potrči i tako dalje. Univerzalno tumačenje sna o trčanju može da bude dvojako, u najprostijem smislu.

Trčanje može da predstavlja bežanje od nečega ili suočavanje, kada se trči ka nečemu. Oba sna mogu da imaju i pozitivan i negativan prizvuk, u zavisnosti od drugih elemenata sna.

Trčati od nečega – Trkom se udaljavati od nečega ili nekoga ili čak bežati, simbolizuje strah od nečega ili jaku želju da se nešto izbegne. Takođe znači i nespremnost osobe koja sanja da se suoči sa nekim problemima ili situacijama u realnosti ili njenu neodgovornost i nezrelost. Ako osoba u snu beži od nečega što je ugrožava ili od napadača, to simbolizuje njeno izbegavanje da se suoči sa sopstvenim strahovima na javi.

Trčati ka nečemu – Trčanje ka nekome ili nečemu označava da je osoba spremna da se suoči sa bilo čime što joj se našlo na putu ili da prihvati neke životne okolnosti bez straha. Može da označava i da je osoba nadomak svog cilja ili da će ostvariti nešto što želi i primiti određene zasluge. Trčanje ka nekome može da predstavlja i potrebu za tom osobom ili dugo izbegavano suočavanje.

Nemogućnost trčanja – Kada neko sanja da iz sve snage želi ili pokušava da trči, ali ne može da pomeri noge, to može da znači da se u stvarnosti zaglavila u nekoj situaciji, odnosno da doživljava izvestan zastoj u životu i ne napreduje. Takođe, takav san simbolizuje i nedostatak samopouzdanja i samopoštovanja. U tom smislu, san može da znači da osoba u realnosti ne veruje da je nešto zaslužila ili da je dovoljno sposobna da nešto postigne.

Sponzorisano:
Loading...