Sanovnik trudnoća – Šta znači sanjati trudnoću?

Snovi o trudnoći su jako česti, naročito za žene. Žene koje su zaista u drugom stanju vrlo često sanjaju trudnoću. Ti snovi su obično odraz njihove zabrinutosti i straha od porođaja i od promena koje dolaze. Međutim, snovi o trudnoći su česti i kod žena koje nisu trudne, pa čak i kod muškaraca.

Da li ste vi ikada sanjali trudnoću? Da li ste videli sebe kao trudnicu ili neku osobu iz vaše okoline? Da li ste sanjali svoj porođaj ili možda to da ste izgubili bebu? Da li ste se ikada zapitali šta ovakvi snovi znače i ima li razloga za brigu?

U ovom članku ćemo vam reći nešto više o simbolici koju imaju snovi o trudnoći. U većini slučajeva ovi snovi imaju pozitivnu simboliku i predskazuju neke lepe događaje koji bi se mogli desiti u bliskoj budućnosti. Naime, snovi o trudnoći su uglavnom simbol nekih pozitivnih promena i rođenja novih ideja i ciljeva.

Međutim, pre nego što počnete da tumačite vaš san o trudnoći važno je da se prisetite što više detalja koje ste videli u snu. Znajte da svaki detalj i svaka specifična okolnost u snu o trudnoći imaju svoje značenje.

U nastavku ćete videti neke od najčešćih snova koji su vezani za trudnoću. Reći ćemo vam i značenje svakog od ovih snova, pod pretpostavkom da ih sanja ženska osoba. Na kraju ćemo vam reći i kakvo značenje snovi o trudnoći mogu imati ako ih sanja muškarac.

Nadamo se da će vam se ovaj članak svideti i da će vam pomoći da i sami bolje razumete svoje snove o trudnoći i da ih protumačite pravilno. Pa, da počnemo, sanjarica će da tumači ove snove.

Tumačenje sna – Šta znači sanjati trudnoću?

Sanjati da ste trudni. Ukoliko sanjate da ste trudni, a zapravo niste trudni u realnom životu, to je znak da će vam se u narednom periodu ostvariti neka velika želja. Moguće je započinjanje nove emotivne veze ili neki materijalni dobitak.

Ukoliko je vaš san o trudnoći praćen vašim strahom zbog te trudnoće, onda to znači da se vi bojite bilo kakvih promena u stvarnom životu. Naime, voleli biste da sve ostane onako kako jeste jer ne znate kako da se postavite u novonastalim situacijama.

Međutim, ako sanjate da ste trudni, a pritom ste zaista trudni u stvarnom životu, onda to znači da vas ovaj san samo priprema za materinstvo. Ukoliko pritom osećate strah u snu zbog trudnoće, to je samo znak da se plašite porođaja i da jako brinete za zdravlje svoje buduće bebe. Isto tako, plašite se da li ćete se dobro snaći u ulozi majke.

Sanjati svoj porođaj. Ako ste u snu videli svoj sopstveni porođaj, onda je to dobar znak. U bliskoj budućnsti ćete imati veliki dobitak i konačno će vam se ostvariti ciljevi. Ovaj san može da znači i da je pred vama nova ljubavna veza ili novo prijateljstvo. Takođe, moguće je i da ćete se pomiriti sa osobom sa kojom ste bili u svađi duže vreme.

Sanjati da rađate neljudsko biće. Ukoliko ste u snu videli kako ste rodili neku životinju, predmet ili neko drugo neljudsko biće, onda je to znak da se jako plašite da se suočite sa novim situacijama u vašem životu. Ovaj san često može i da ukaže na to da će se neke stvari u vašem životu dosta promeniti i da jednostavno nećete znati šta treba da radite.

Sanjati da ste izgubili bebu. Ukoliko sanjate trudnoću i pritom gubite bebu u snu, onda je to znak da stvari u vašem životu neće ići onako kako ste zamislili. Možda će biti potrebno da odustanete od nekih planova jer će se ispostaviti da nije moguće da ih ostvarite.

Sanjati da je druga ženska osoba trudna. Ukoliko ste sanjali da je neka druga ženska osoba trudna, onda takav san ima više značenja. Ovaj san ukazuje na moguće neprijatnosti koje vas očekuju u narednom periodu. Vrlo je moguće da vas okolina pritiska da zatrudnite ali vi još uvek niste spremni na to. Alternativno, ovaj san može značiti da imate probleme u vezi i da se plašite da bi partner mogao da vas prevari.

Postoji još tumačenja vezanih za trudnoću druge ženske osobe. Ako u snu vidite da je trudna osoba koju poznajete, taj san je znak da će ta osoba doživeti određene promene u životu. Ovaj san može da znači i da će se vaši odnosi sa tom ženskom osobom učvrstiti u realnom životu.

Ukoliko ste videli da trudnica koju poznajete plače u vašem snu, onda je to znak da će ta osoba u narednom periodu doživeti neke neprijatne situacije i da će joj biti teško da se suoči sa njima.

Međutim, ukoliko ste u snu videli neku nepoznatu osobu koja je trudna, taj san ukazuje na neočekivani dobitak u narednom periodu. Moguće je da ćete dobiti vesti o nasledstvu koje niste očekivali.

Sanjati da radite test za trudnoću. Ako ste sanjali kako radite test za trudnoću, onda je to znak da u vašem životu počinje nova faza. Vi ste odlučili da ostavite prošlost iza sebe i spremni ste za nove promene koje bi mogle da dođu. Ovaj san takođe može da znači i to da u stvarnom životu zaista imate strah da ste trudni.

Kada muškarac sanja trudnoću. Ukoliko se desi da muškarac sanja trudnoću, ovakav san može da ima različita značenja. Naime, ovaj san može biti jednostavno želja muškarca za proširenjem porodice. San o trudnoći kod muškarca je često znak da muškarac nije siguran u svoju seksualnost i da mu seksualni život nije dobar.

Osim toga, ovakav san kod muškarca može da znači da je bivša devojka tog muškarca trudna u realnom životu i da muškarac žali što on nije otac tog deteta. Isto tako, ukoliko je muškarac dugo u ozbljnoj vezi, moguće je da će sanjati trudnoću. Taj san može biti znak da je vreme da se ozbiljno razmišlja o potomstvu.

Kao što ste mogli videti, snovi o trudnoći mogu imati različita značenja, kako pozitivna tako i negativna. Veoma je važno da pažljivo razmotrite sve elemente u vašem snu kako biste mogli pravilno da ga protumačite.

Nadamo se da vam je ovaj članak bio interesantan i koristan i da smo vam pomogli da bolje razumete svoje snove o trudnoći.

Sponzorisano:
Loading...