Sanovnik voda – Šta znači sanjati vodu?

Voda je čest simbol u našim snovima. Snovi o vodi mogu imati različita značenja i probuditi različite emocije u nama. Voda u snovima je obično simbol protoka vremena i života, ali i simbol osveženja, emocija i kreativne energije.

Takođe, voda može da odražava ono nesvesno u nama i često ima spiritualnu simboliku. Snovi o vodi mogu imati kako pozitivnu tako i negativnu simboliku.

Kako biste pravilno protumačili svoj san o vodi, važno je da uzmete u obzir sve detalje koje vidite u vašem snu. Značenje sna zavisi od toga da li ste sanjali čistu ili prljavu vodu, da li ste pili vodu ili ste se u njoj kupali, da li ste se prskali vodom itd. Takođe, moguće je da sanjate poplavu u kući, vodopad, ali i kako sami hodate po površini vode.

Svi ovi snovi imaju različitu simboliku. Kao što smo već rekli, važno je da u vidu imate sve elemente iz vašeg sna kako biste otkrili njegovo pravo značenje. U nastavku možete videti neke od najčešćih snova u kojima se voda pojavljuje kao glavni motiv i kako ih sanjarica odnosno sanovnik tumače.

Tumačenje sna – Šta znači sanjati vodu?

Sanjati vodu koja je čista i mirna. Ukoliko u snovima vidite mirnu i čistu vodu, onda taj san ukazuje na to da ste mirni i spokojni. U vašem umu je sve u najboljem redu i nema ničega što vas muči. Ovakva voda je i simbol za podmlađivanje, vitalnost i sreću. Smatra se da naročito pozitivno značenje ima mirno i čisto jezero u snu jer ono je simbol novog života i napretka.

Sanjati vodu koja je prljava i mutna. Prljava i mutna voda u snu ukazuje na negativne emocije koje vas obuzimaju. Vi nemate svoj unutrašnji mir i spokoj i prepuni ste mržnje. Vrlo je moguće da u svojoj sredini nailazite na nerazumevanje i odbojan stav. Ukoliko u snu vidite kako se davite u mutnoj vodi, onda taj san ukazuje na brojne probleme koji vas muče u životu.

Sanjati duboku vodu. Duboka voda u snu predstavlja opomenu za vas da budete oprezniji. U narednom periodu ćete imati dosta problema na poslu i morate se izboriti sa njima na najbolji mogući način.

Sanjati da čujete kako voda teče. Ukoliko ste sanjali kako čujete vodu koja teče, to je znak da prolazite kroz period razmišljanja i meditacije. Vi dosta razmišljate o svom životu i onome što vam predstoji u bliskoj budućnosti.

Sanjati da pijete vodu. Ukoliko u snu vidite kako pijete vodu, taj san ima pozitivno značenje. U narednom periodu očekuje vas uspeh i blagostanje. Ipak, ukoliko je voda koju pijete prljava, to je loš znak. Ovakav san predviđa neku bolest koja bi mogla da zadesi u skorije vreme lično vas ili nekoga iz vaše bliže okoline.

Sanjati da vidite ili pijete slanu vodu. Ukoliko u snu gledate ili pijete slanu vodu, to je znak da je vaše srce slomljeno i da ste jako tužni. Vi često plačete jer na taj način možete da se oslobodite svih loših emocija i tuge.

Sanjati da nekome dajete vodu. Ukoliko ste sanjali kako nekoj osobi dajete vodu, onda je to znak da imate pravog prijatelja u stvarnom životu. Ta osoba vam je odana i na nju se uvek možete osloniti.

Sanjati da vas neko prska vodom. Ukoliko ste u snu videli da vas neko prska vodom, to je jasan znak da vi skrivate svoje emocije. Ovaj san može biti upozorenje da bi trebalo malo više da iskazujete osećanja. Alternativno, ovakav san može da znači da je ipak najbolje da odustanete od neke namere i da je ne sprovodite u delo.

Sanjati da hodate po površini vode. Ako ste sanjali kako hodate po površini vode, onda je to znak da vi u potpunosti kontrolišete svoje emocije i da ne dozvoljavate da vas one savladaju. San u kojem hodate po vodi ukazuje i na vaše samopouzdanje i veru u sebe. Jako ste sigurni u svoje sposobnosti i čvrsto držite sve konce u svojim rukama.

Sanjati uzburkanu vodu i talase. Ukoliko je voda u vašem snu nemirna i ukoliko ima puno talasa, to je znak da ste izgubili kontrolu nad svojim sopstvenim životom. Nemirna voda u snu ukazuje na neznanje jer vi ne znate šta se nalazi ispod tih talasa.

Ukoliko ste u snu uspeli da savladate talase, to znači da ćete uspeti da iskontrolišete situaciju u kojoj se nalazite i da nećete skrenuti sa pravog puta.

Sanjati da padate u mutnu vodu. Ukoliko u snu vidite kako ste pali u vodu koja je mutna, to je znak da pravite dosta grešaka u svom životu. Sve to vas čini jako tužnim i nezadovoljnim.

Sanjati kako voda teče iz slavine. Ako u snovima vidite kako voda teče iz slavine, značenje vašeg sna će zavisiti od osobe koja kontrolište tu slavinu. Ukoliko ste vi sami zaduženi za kontrolu slavine, ali ne uspevate da je kontrolišete, taj san znači da vi niste sposobni sami da rešite ni najmanji problem. Međutim, ako neko drugi kontroliše slavinu, taj san znači da je vaš život u tuđim rukama.

Sanjati da voda teče iz cevi. Ako ste u snu videli vodu koja teče iz cevi, to znači da je pred vama period prepun burnih dešavanja i emocija.

Sanjati poplavu u kući. Ukoliko u snu vidite kako voda narasta u vašoj kući i kako se pretvara u pravu poplavu, to je onda znak da ste preplavljeni svojim sopstvenim emocijama. U isto vreme to može značiti da ćete imati mnoštvo problema sa kojima ćete morati da se izborite.

Sanjati vodopad. Ukoliko u snu vidite vodopad, onda je to znak da je pred vama uspešan period pun uspeha i sreće. Naročito pozitivno značenje ima san sa vodopadom u kojem se pojavljuje duga.

Sanjati da voda ide prema vama. Ukoliko u snu vidite kako voda sve više nadolazi i kako vam se približava, to je znak da ste puni negativnih emocija i da je samo pitanje vremena kada ćete ih izbaciti iz sebe. Ipak, vodite računa, jer to može pokvariti vaš odnos sa osobom koja vam znači.

Ovo su neki od najčešćih snova o vodi. Nadamo se da vam je ovaj članak bio zanimljiv i sigurni smo da ćete sada mnogo lakše moći da protumačite ovakve snove.

Sponzorisano:
Loading...