Sanovnik zubi – Šta znači sanjati zube?

Zubi su čest motiv u našim snovima i uglavnom imaju negativnu simboliku. Ovakvi snovi ukazuju na neke promene i u većini slučajeva najavljuju loše događaje koji bi mogli da se dese u narednom periodu.

Ipak, simbolika sna o zubima zavisi od mnoštva faktora koje ćete videti u vašem snu. Značenje sna se razlikuje u zavisnosti od toga da li u snu vidite zdrave ili pokvarene zube, da li vam je zub ispao ili ste stavili veštačke zube itd. Postoje mnoge okolnosti u kojima možete sanjati zube, a u nastavku ćete videti neke od najčešćih snova o zubima i njihovo značenje kako ih vidi sanjarica odnosno sanovnik.

Tumačenje sna – Šta znači sanjati zube?

Sanjati da su zubi beli i zdravi. Ako ste sanjali kako imate bele i zdrave zube, to nije baš dobar znak. Naime, taj san ukazuje na neku bolest ili loše raspoloženje koje ćete doživeti u narednom periodu.

Ukoliko sanjate da neko drugi ima blistavo bele zube, to se odnosi na neku neprijatnu situaciju vezanu za osobu koju ste sanjali. Moguće je da ćete primiti neke loše vesti o toj osobi, kao na primer da je ta osoba bolesna i slično.

Sanjati da su zubi pokvareni. I pokvareni zubi u snu simbolišu neku neprijatnost sa kojom ćete se suočiti u narednom periodu. U pitanju mogu biti finansijski problemi ili loši odnosi sa ljudima. San o pokvarenim zubima može služiti kao opomena da se čuvate bilo kakvih rasprava i konflikata.

Isto tako, ako sanjate da neka druga osoba ima kvarne zube, to je znak da će ta osoba imati niz problema i neprijatnosti u narednom periodu. Ta osoba može učestvovati u raznim konfliktima ili izgubiti neke bitne stvari u životu.

Sanjati da su zubi polomljeni. Polomljeni zubi u vašem snu obično ukazuju na osećaj nervoze i ljutnje koji vas može obuzeti u narednom periodu.

Ukoliko druga osoba u vašem snu ima polomljene zube, najverovatnije će ta osoba biti razočarana u bliskoj budućnosti.

Sanjati da su zubi veštački. Veštački zubi u snu ukazuju na to da vi zapravo skrivate svoja prava osećanja u snu. Moguće je da ste okruženi lažnim prijateljima koji vas vrlo lako mogu izdati. Zato budite oprezni i pazite kome se poveravate i koga smatrate prijateljem.

Sanjati da su zubi zlatni. Ukoliko u snu vidite kako imate zlatne zube, taj san ukazuje na uspešan period koji je pred vama. Naime, ovaj san se pre svega odnosi na neki novčani ili materijalni dobitak koji vas očekuje. Moguće je da će vam u bliskoj budućnosti stići vesti o nekom nasledstvu ili velikoj sumi novca koja je uplaćena na vaš račun.

Sanjati kako dobijate nove zube. San u kojem dobijate nove zube ukazuje na to da vam je zdravlje veoma dobro. Takođe, u narednom periodu vas očekuje veliki finansijski uspeh, pa ne bi bilo loše da uložite novac u to.

Sanjati da vam se zub klima. Klimavi zubi u snu ukazuju na brigu i bolest. Vi se ne osećate dobro i želite da promenite neke stvari.

Sanjati da zubi ispadaju. Ako ste sanjali da vam u snu ispadaju zubi, taj san ima veoma negativno značenje. Ovakav san je uvek predznak za nešto loše što vam se može dogoditi u narednom periodu. Naime, u pitanju može biti smrt neke drage osobe.

Ako u snu vidite da vam zubi ispadaju sa desne strane vilice, onda to simboliše smrt neke ženske osobe. Isto tako, ako zubi ispadaju sa leve strane vilice, možda ćete čuti vesti o smrti neke muške osobe koju poznajete.

Ispadanje prednjih zuba u vašem snu simboliše smrt neke osobe koja je mlada i koja vam je jako bliska. Ukoliko sanjate da vam ispadaju zadnji zubi, onda je to znak da će umreti starija osoba koju ste poznavali ali koja vam nije preterano bliska.

Ipak, ispadanje zuba u snovima ne mora uvek da bude predznak smrti. Ponekad ovakvi snovi ukazuju na neke povrede i bolesti koje možete doživeti. Takođe, nekada ovi snovi samo ukazuju da će biti prekinuto neko prijateljstvo ili emotivna veza. Način tumačenja je u ovom slučaju isti kao kod snova koji simbolišu smrt.

Naime, ako ste sanjali da vam ispada zub na desnoj strani, onda to znači da ćete prekinuti komunikaciju sa nekom ženskom osobom, dok snovi o ispadanju zuba na levoj strani vilice ukazuju na prekid odnosa sa nekom muškom osobom. Zatim, ako ste sanjali da vam je prednji zub ispao, to znači da ćete doći u sukob sa nekom mlađom osobom koja vam je bliska, dok ispadanje zadnjih zuba simboliše loše odnose sa starijom osobom koja vam nije toliko bliska.

Moguće je i da sanjate kako nekoj drugoj osobi ispadaju zubi. U tom slučaju simbolika ostaje ista, ali sve što smo rekli odnosiće se na tu osobu koju ste sanjali.

Sanjati da popravljate zub. Popravljanje zuba u snu simboliše to da će se vaši problemi rešiti u narednom periodu i da će sve konačno krenuti na bolje u vašem životu.

Sanjati da vadite zub. Ako sanjate kako vadite zub, onda je to znak da ćete uspeti da izađete iz situacije u kojoj se nalazite i da ćete rešiti sve probleme koji vas muče. Takođe, zdravstveno ćete se jako dobro osećati. Kao što vidite, zubi u ovom slučaju imaju pozitivnu simboliku.

Ukoliko ste sanjali da neka druga osoba vadi zub, to je takođe dobar znak. Ta osoba će biti dobrog zdravlja u narednom periodu i ubrzo će izaći iz teške situacije u kojoj se nalazi.

Sanjati da vam je izrastao zub. Ukoliko ste u snu videli kako vam je izrastao zub, onda to znači da vas u narednom periodu očekuje neko prijatno iznenađenje.

Sanjati da perete zube. Ukoliko ste sanjali kako perete zube, to je znak da se vi jako žrtvujete za neku osobu u stvarnom životu, a to vam uglavnom ne donosi ništa dobro.

Kao što možete videti, zubi u snovima u većini slučajeva ukazuju na nešto loše što bi se u narednom periodu moglo desiti vama ili osobi koju sanjate. Naravno, važno je da u obzir uzmete sve okolnosti i detalje koje ste videli u vašem snu, kako biste mogli pravilno da ga protumačite. Ipak, nadamo se da vam se ovakvi snovi neće dešavati često.

Sponzorisano:
Loading...