Sanovnik krpelj – Šta znači sanjati krpelja?

Već samo pominjanje krpelja u čoveku izaziva osećaj gađenja, odbojnost, nelagodnost, pa čak i strah. Krpelji se uvek vezuju za nešto ružno, neprijatno i potencijalno opasno.

Krpelji su paraziti koji čoveku i životinjama mogu da prenesu zarazne bolesti, teško ih je odstraniti i uopšte predstavljaju neželjenu napast i štetu. Ujed krpelja povezujemo sa pojmom prljavštine, zaraze i bolesti. Teškoće pri vađenju krpelja takođe predstavljaju neprijatno i loše iskustvo.

Simbolika vezana za krpelja je negativna, za razliku od često dvojake simbolike pojedinih buba i sličnih stvorenja. Krpelj može da se poveže sa štetom, zarazom i stvarima kojih nije lako osloboditi se, a koje čoveku donose nešto loše. Krpelji se simbolički mogu povezati sa crpljenjem izvora i energije, gubitkom snage, volje i zdravlja.

Sanovnik sanjarica tumačenje sna – Šta znači sanjati krpelja?

Snovi o krpeljima su neprijatni i uznemirujući, mada nisu posebno česti. Tumače se kao negativan predznak, upravo zbog negativne koncepcije pojma krpelja u realnosti. Krpelj u snu označava nešto ružno, nešto štetno i opasno, posebno male i često neprimetne stvari koje čoveku crpe energiju.

Krpelj u snu može da utelovljuje sitnice koje osoba u stvarnosti previđa, kojima ne pridaje nikakav ili daje mali značaj, a koje utiču na velikom planu. Sanjanje krpelja može da označava nešto što podriva čovekove planove na javi, sitne nepravde i neugodnosti koje mogu da donesu veliku štetu.

Videti krpelja – Videti krpelja u snu označava gubitak energije, slabost i nedostatak motivacije. Krpelj može da predstavlja osobu koja u stvarnosti negativno utiče na nas, odnosno osobu koja vrši veliki pritisak na nas i crpi našu energiju. Takođe, može da predstavlja okolnosti ili situaciju koje su nam stresne, zbog kojih se osećamo oslabljeno, loše i bez energije i motivacije. Može da predstavlja i emotivno težak period, pad koncentracije, gubitak snage, želje, volje i motivacije za napredak.

Ujed krpelja – Kada neko sanja da ga u snu ujede krpelj, to može da se protumači kao loš predznak vezan za zdravlje ili da reflektuje strah od bolesti. Ujed krpelja simbolički predstavlja osobu koju ne želite u svom životu, ali koja neće da se odvoji od vas i koja se koristi vašim sredstvima, emocijama i slično. Ujed krpelja simbolizuje potencijalno štetne i naporne odnose sa drugim ljudima. Ako krpelj u snu ujede nekog drugog, to može da znači da strahujete za zdravlje i dobrobit neke drage osobe, ukoliko je ona poznata u snu. To može da znači da ta osoba nije svesna određene pretnje. Ukoliko je osoba nepoznata, to može da znači da će neko drugi iskusiti neprijatnost koja je bila namenjena vama, odnosno koju ste izbegli.

Ubiti krpelja – Kada neko sanja da ubija krpelja, takav san se ponekad tumači kao predznak neprijatnosti ili loše vesti, ali može da znači i da je osoba uspešno izbegla neki problem, odnosno da ga je savladala. Takav san može da simbolizuje i prekid nekog nezdravog i štetnog odnosa ili izlazak iz stresne i iscrpljujuće situacije.

Mnoštvo krpelja – Sanjati mnogo krpelja ili džinovskog krpelja označava nemogućnost da se izbegnu nevolje, stresan, iscrpljujući period ili neophodnost ulaženja u kontakt sa ljudima koji su neprijatni, nekulturni i koju crpe energiju.

Sponzorisano:
Loading...